Privacy Policy

This Privacy Statement sets out how Extreme Broadband Sdn Bhd and its related and/or subsidiary companies (collectively referred to as “EBB”, “us” or “we”) collect, store and handle personal information (as defined below) of individuals in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) and the laws of Malaysia. Please read this Privacy Statement to understand how we use the personal information we may collect from you. By providing your Personal Information to us, you are consenting to this Privacy Statement and the collection, use, access, transfer, storage and processing of your personal information as described in this Privacy Statement.

THIS POLICY EXPLAINS:

  • the type of personal data we collect and how we collect it;

  • how we use your personal data;

  • the parties that we disclose the personal data to; and

  • the choices we offer, including how to access and update your personal data.

WHAT CONSTITUTES AS PERSONAL INFORMATION?

Personal information refers to any information which relates directly or indirectly to you. This includes any information that can be used to distinguish, identify or contact you. For the purposes of this Privacy Statement, personal information encompasses sensitive personal information which relates to information relating to your health, political opinions, religious beliefs, etc. For the avoidance of doubt, please note that this Privacy Statement is applicable only if you are a natural person / an individual.

TYPES OF PERSONAL INFORMATION THAT WILL BE COLLECTED FROM YOU:

In order for us to provide you with our Products and/or Services and to operate in an efficient and effective manner by providing you with the best service possible, we need to collect relevant personal information from you. The personal information collected by us may include (but is not limited to) the following: –

  • personal information to establish your identity and background such as your full name, passport or identity card number, nationality and religion;
  • contact information such as billing address, premises address for the supply of our Services, telephone number, mobile phone number, fax number and email address;
  • payment information such as your debit or credit card information, including the name of cardholder, card number, billing address, expiry date and other bank account details;
  • sensitive information such as your racial or ethnic origin, political opinions, religion or other beliefs, health, criminal background or trade union membership. We do not generally collect sensitive information unless it is necessary due to exceptional circumstances to serve you better and meet your needs;
  • recording of your image via CCTV cameras installed at our premises;
  • recording of your photograph during any of our corporate events or third-party open day;
  • recording of calls placed by you to our customer services
  • function or post when you commence a business relationship with us;
  • resume or CVs when you apply job with us;
  • For general web browsing although no personal data is revealed to us, certain technical and statistical information is available to us via our internet service provider such as cookies, your IP address, the time, date and duration of your visit. If you provide us with any personal data relating to a third party (e.g. information of your spouse, children, parents, and/or employees), by submitting such personal data to us, you represent to us that you have obtained the consent of the third party to provide us with their personal data for the purposes as listed below;
  • lodge a complaint with us;
  • provide feedback to us (for example via our websites or in hard copy).

WHAT IS THE PURPOSE OF PROCESSING YOUR PERSONAL INFORMATION?

We may collect and use personal information from you or from the category of third parties identified in this Privacy Statement, for one or more of the following purposes: –

  • to verify your identity;
  • to assess and process your application(s) /request(s) for our Products and/or Services;
  • to provide you with the Products and/or Services you have requested;
  • to administer and manage the Products and/or Services we provide you (including charging, billing, facilitating payments and collecting debts);
  • to investigate and resolve any service issues, billing queries, complaints or other enquiries that you submit to us regarding our network, Products and Services with our customer relations teams;
  • to assess and/or verify credit worthiness;
  • to detect and prevent fraudulent activity;
  • to manage our networks;
  • to keep in contact with you and provide you with any information you have requested;
  • to engage in business transactions in respect of Products and/or Services to be offered and provided to you;
  • to establish and better manage any business relationship we may have with you;
  • to process any communications, you send us (for example, answering any queries and dealing with any complaints and feedbacks);
  • to help us monitor and improve the performance of our network, Products and Services, our customer relations teams and service providers and the EBB Websites and to make these more efficient;
  • to maintain and develop our business systems and infrastructure, including testing and upgrading of these systems;
  • to manage staff training and quality assurance;
  • to notify you about benefits and changes to the features of our Products and/or Services
  • to determine how can we improve services to you;
  • to produce data, reports and statistics which shall be anonymised or aggregated in a manner that does not identify you as an individual;
  • to investigate, respond to, or defend claims made against, or involving the EBB
  • to conduct marketing activities (for example, market research);
  • to maintain records required for security, claims or other legal purposes;
  • to comply with legal and regulatory requirements;
  • for any other purposes that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities.

TO WHOM WILL WE DISCLOSE YOUR PERSONAL INFORMATION?

As a part of providing you with our Products and/or Services and the management and/or operation of the same, we may be required or need to disclose information about you to the following third parties:

  • law enforcement agencies;
  • government agencies;
  • companies and/or organisations that act as our agents, contractors, service providers and/or professional advisers;
  • companies and/or organisations that assist us in processing and/or otherwise fulfilling transactions and providing you with Products and/or Services that you have requested or subscribed for our business associates and other parties for purposes that are related to the purpose of collecting and using your personal information;
  • other parties in respect of whom you have given your express or implied consent subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to the EBB

DIRECT MARKETING

We may use your personal information to provide you with information about our and third-party services and/or products, which may be of interest to or benefit you, except where otherwise requested or notified by you. In certain instances, we may disclose your personal information to our preferred merchants and strategic partners. However, please note that we will only disclose your personal information to our merchants and strategic partners where you have subscribed for particular Services or Products which require such disclosure, and/or where your consent has been obtained, subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to EBB. We take reasonable steps to ensure that our agreements with our merchants and/or strategic partners include appropriate privacy and confidentiality obligations. If you do not wish your personal information to be utilised for the purposes of marketing or should you change your mind in relation to your previous decision, please contact us at the via the contact details provided below. Your latest written instructions to us will prevail.

INCOMPLETE PERSONAL INFORMATION

Where indicated (for example in registration/application forms), it is obligatory to provide your personal information to us to enable us to process your application for our Products and/or Services. Should you decline to provide such obligatory personal information, we may not be able to process your application or provide you with our Products and/or Services.

WHAT ARE YOUR RIGHTS TO ACCESS AND CORRECT YOUR PERSONAL INFORMATION?

We can assist you to access and correct your personal information held by us. Where you wish to have access to your personal information in our possession, or where you are of the opinion that such personal information held by us is inaccurate, incomplete, misleading or where relevant, not up-to-date, you may make a request to us by contacting us via the contact details provided below. You should quote your name, address and phone/account number and provide brief details of the information you want a copy of in any such request. We shall charge a processing fee for searching for and providing you with access to your personal information to cover administration costs. We will use reasonable efforts to comply with your request to access or correct your personal information within 21 days of receiving your request and the relevant processing fee. Please note that we may have to withhold access to your personal information in certain situations, for example when we are unable to confirm your identity or where information requested for is of a confidential commercial nature or in the event, we receive repeated requests for the same information. Nevertheless, we will notify you of the reasons for not being able to accede to your request.

WHAT ARE YOUR OBLIGATIONS?

You are responsible for providing accurate and complete information to us about yourself and any other person whose personal information you provide us and for updating this personal information as and when it becomes incorrect or out of date by contacting us via the contact details provided below. This obligation is a condition to the provision of our Products and/or Services to you and/or any other person authorised or permitted by you or your organisation/company to use the Products and/or Services. In the event you may need to provide us with personal information relating to third parties (for example about your spouse or children or where you are the designated person in charge (from an organisation or company) for dealing with us, if you are acquiring and are responsible for a service and/or product that they will use), you confirm that you have (i) obtained their consent or otherwise entitled to provide their personal information to us and for us to use accordingly, and (ii) informed them to read this Privacy Statement at our website at www.ebb.my/privacy-policy/

ONLINE DEALINGS WITH EBB

COOKIES

We collect information about your use of our websites from cookies. Cookies are packets of information stored in your computer which assist your website navigation by customizing site information tailored to your needs. Cookies in themselves do not identify the individual user, just the computer used. You are not obliged to accept cookies. If you are concerned, you can set your computer either to accept all cookies, to notify you when a cookie is issued, or not to receive cookies at any time. However, rejection of cookies may affect your use of our websites as we will be unable to personalize aspects of your use of the website. Links to Third Party Websites Please be informed that this Privacy Statement applies solely to EBB Websites and does not apply to any third-party websites you may access from our websites. To determine how they deal with your Personal Information, you should ensure that you read their respective privacy policies.

TRANSFER OF YOUR PERSONAL INFORMATION OUTSIDE MALAYSIA

Any personal data, which you volunteer to us, will be treated with the highest standards of security strictly in accordance with the PDPA 2010. It may be necessary for us to transfer your personal data outside Malaysia if any of our service providers or business partners are involved in providing part of a services are located in countries outside Malaysia. You consent to us transferring your personal data outside Malaysia in these instances. We shall take reasonable steps to ensure that any such service providers or business partners are contractually bound not to use your personal data for any reason other than to provide the services they are contracted by us to provide and to adequately safeguard your personal data.

UPDATES TO OUR PRIVACY STATEMENT

Please note that we may update this Privacy Policy from time to time. If there are material changes to this Privacy Policy, we will notify you by posting a notice of such changes on our website or by sending you a notification directly. Do periodically review this Privacy Policy to stay informed on how we are protecting your information.

This Privacy Policy was last updated in January 2019.

HOW DO WE PROTECT YOUR DATA?

The security of your personal data is our priority. EBB takes all physical, technical and organisational measures needed to ensure the security and confidentiality of personal data. If we disclose any of your personal data to our authorised agents or service providers, we will require them to appropriately safeguard the personal data provided to them.

HOW LONG MAY WE RETAIN YOUR PERSONAL DATA?

We will only retain your personal data for as long as necessary to fulfil the purpose(s) for which it was collected or to comply with legal, regulatory and internal requirements. Afterwards we will destruct or permanently delete your data.

OUR CONTACT DETAILS

EBB is committed to protecting your personal data. If you have questions or comments about EBB’s administration of personal data relating to electricity supply, please contact us at privacy@extremebb.net or 03-8888 8188

If you have any questions, comments or suggestions regarding this Privacy Policy, we would be glad to hear from you. Please contact our Protection Officer at privacy@extremebb.net

Penyataan Privasi Extreme Broadband Sdn Bhd (versi Bahasa Malaysia)

Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Extreme Broadband Sdn Bhd dan/atau syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, (dirujuk secara kolektif sebagai “EBB” atau “kami”) mengumpul, menyimpan, dan mengendali maklumat peribadi (seperti yang ditakrifkan di bawah) individu-individu selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“APDP”) dan undang-undang Malaysia. Sila baca Penyataan Privasi ini untuk memahami bagaimana kami menggunakan Maklumat Peribadi yang kami mungkin kumpulkan daripada anda. Dengan memberi Maklumat Peribadi anda kepada kami, anda bersetuju akan Penyataan Privasi ini dan pengumpulan, penggunaan, pengaksesan, pemindahan, penyimpanan dan pemprosesan maklumat peribadi anda seperti yang diterangkan dalam Penyataan Privasi ini.

Polisi ini menerangkan:

  • jenis-jenis data peribadi anda yang kami kumpulkan dan bagaimana kami mengumpul data

peribadi anda;

  • bagaimana kami menggunakan data peribadi anda

  • pihak-pihak yang kami dedahkan data peribadi anda; dan

  • pilihan-pilihan yang kami tawarkan, termasuk cara mengakses dan mengemaskini data

peribadi anda.

Kami menghargai kepercayaan anda dan kami komited untuk melindungi maklumat peribadi anda. Untuk memastikan bahawa anda dapat membuat keputusan yang bermakna dan berasa yakin akan pembekalan maklumat peribadi anda kepada kami apabila menggunakan mana-mana Laman Web EBB, Produk dan/atau Perkhidmatan kami, kami telah menyediakan Penyataan Privasi ini untuk anda yang menghuraikan amalan-amalan kami dan pilihan anda mengenai cara-cara maklumat peribadi anda dikumpul dan digunakan oleh kami.

DEFINISI MAKLUMAT PERIBADI

Maklumat peribadi merujuk kepada apa-apa maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda. Ia merangkumi apa-apa maklumat yang boleh digunakan untuk membezakan, mengenal pasti atau menghubungi anda. Bagi tujuan Penyataan Privasi ini, maklumat peribadi merangkumi maklumat peribadi sensitif, iaitu maklumat yang berkaitan dengan kesihatan, pendapat politik, kepercayaan agama anda, dll. Untuk mengelakkan keraguan, sila maklum bahawa Penyataan Privasi ini terpakai hanya jika anda merupakan orang sebenar/seorang individu.

JENIS MAKLUMAT PERIBADI YANG KAMI KUMPULKAN

Untuk membolehkan kami memberi anda Produk dan/atau Perkhidmatan kami dan untuk beroperasi secara cekap dan berkesan dengan menyediakan perkhidmatan yang terbaik mungkin kepada anda, kami perlu mengumpul maklumat peribadi yang berkenaan daripada anda. Maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh kami mungkin merangkumi (tetapi tidak terhad kepada) yang berikut:

maklumat hubungan seperti nama, tarikh lahir, dokumen-dokumen sokongan identiti (termasuk KP atau nombor pasport), jantina, kewarganegaraan dan bangsa, bahasa yang dipilih, alamat peribadi dan/atau perniagaan semasa, alamat pemasangan, nombor telefon atau telefon bimbit, nombor faks, alamat emel, maklumat kad kredit dan/atau butiran akaun bank; status Produk dan/atau Perkhidmatan yang anda telah perolehi atau langgani dari kami; minat dan kegemaran peribadi anda untuk membantu kami melaraskan tawaran Produk dan/atau Perkhidmatan kami yang paling sesuai untuk anda; rakaman imej anda melalui kamera-kamera CCTV apabila anda pejabat atau cawangan kami; rakaman panggilan-panggilan yang dibuat oleh anda kepada meja bantuan kami untuk peningkatan dan penambahbaikan perkhidmatan kami.

BILA DAN BAGAIMANA KAMI MENGUMPUL MAKLUMAT PERIBADI ANDA?

Kami mungkin mengumpul maklumat peribadi secara terus daripada anda apabila anda:-

  • berkomunikasi dengan kami (contohnya apabila anda serahkan borang permohonan untuk menjadi pelanggan kami, atau apabila anda menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan termasuk panggilan kepada perkhidmatan pelanggan kami);

  • mendaftar untuk atau melanggan Produk dan/atau Perkhidmatan tertentu atau penerbitan kami (contohnya, risalah);

  • menggunakan rangkaian kami dan Produk dan/atau Perkhidmatan lain EBB;

  • menyertai mana-mana kaji selidik kami;

  • memasuki atau menyertai mana-mana pertandingan atau program kesetiaan yang dianjurkan/dikendalikan oleh kami;

  • mendaftar minat dan/atau memohon maklumat mengenai (melalui portal dalam talian atau saluran-saluran lain kami) atau melanggani Produk dan/atau Perkhidmatan kami;

  • rakaman gambar anda ketika menghadiri mana-mana acara korporat kami ataupun hari

  • terbuka pihak ketiga;

  • menjawab apa-apa bahan pemasaran yang kami hantar keluar;

  • memulakan hubungan perniagaan dengan kami (contohnya, sebagai pembekal perkhidmatan/rakan perniagaan);

  • mengunjungi mana-mana pejabat kami;

  • melawat atau melayari laman-laman web kami;

  • resume atau kurikulum vitae anda apabila memohon pekerjaan.

  • membuat aduan kepada kami;

  • memberi maklum balas kepada kami (contohnya melalui laman web kami atau secara salinan bercetak).

Selain daripada maklumat peribadi yang diperolehi secara terus daripada anda (seperti yang dinyatakan di atas), kami juga mungkin memperolehi maklumat peribadi anda daripada pihak-pihak ketiga yang berurusan dengan kami atau yang berkaitan dengan anda (agensi rujukan kredit atau institusi kewangan), dan daripada mana-mana sumber-sumber lain di mana anda telah memberi kebenaran kepada pendedahan maklumat berkaitan dengan anda, dan/atau di mana dibenarkan oleh undang-undang.

BAGAIMANA KAMI MENGGUNAKAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

Kami mungkin mengumpul dan menggunakan maklumat peribadi daripada anda atau daripada kategori pihak-pihak ketiga yang dinyatakan dalam Penyataan Privasi ini, untuk satu atau lebih tujuan-tujuan berikut:-

  • untuk mengesahkan identity anda;

  • untuk mempertimbangkan dan memproses permohonan/permintaan anda untuk Produk atau Perkhidmatan kami;

  • untuk menyediakan anda dengan Produk dan/atau Perkhidmatan yang dipinta oleh anda;

  • untuk mengendali dan mengurus Produk dan/atau Perkhidmatan yang kami sediakan anda (termasuk pengenaan bayaran, pengebilan, kemudahan pembayaran dan memungut hutang);

  • untuk menyiasat dan menyelesaikan apa-apa isu perkhidmatan, pertanyaan mengenai bil, aduan atau pertanyaan-pertanyaan lain yang anda beri kepada kami berkenaan rangkaian, Produk dan Perkhidmatan dengan pasukan perhubungan pelanggan kami;

  • untuk menilai dan/atau mengesahkan kelayakan kredit;

  • untuk mengesan dan mencegah aktiviti penipuan;

  • untuk menguruskan rangkaian kami;

  • untuk sentiasa berhubung dengan anda dan menyediakan anda dengan maklumat yang dipinta;

  • untuk memasuki transaksi perniagaan berkenaan dengan Produk dan/atau Perkhidmatan yang hendak ditawarkan dan disediakan kepada anda;

  • untuk menjalin dan menguruskan dengan lebih baik apa-apa perhubungan perniagaan yang kami mungkin ada dengan anda;

  • untuk memproses komunikasi yang anda hantar kepada kami (contohnya, menjawab pertanyaan dan menangani apa-apa aduan dan maklum balas);

  • untuk membantu kami memantau dan memperbaiki prestasi rangkaian, Produk dan Perkhidmatan kami, pasukan perhubungan pelanggan kami dan pembekal perkhidmatan dan Laman-Laman Web EBB dan untuk menjadikannya lebih berkesan;

  • untuk menyenggara dan membina sistem dan infrastruktur perniagaan kami, termasuk pengujian dan penaikan taraf sistem-sistem tersebut;

  • untuk menguruskan latihan kakitangan dan jaminan kualiti;

  • untuk memaklumkan anda mengenai manfaat dan perubahan kepada ciri-ciri Produk dan/atau Perkhidmatan kami;

  • untuk memastikan cara kami dapat memperbaiki perkhidmatan kami kepada anda;

  • untuk menghasilkan data, laporan dan statistik yang akan dianonim atau diagregatkan dengan cara yang tidak mengenal pastikan anda sebagai individu;

  • untuk menyiasat, membalas atau membela tuntutan yang dibuat terhadap atau melibatkan EBB;

  • untuk menjalankan aktiviti pemasaran (contohnya, kajian pemasaran);

  • untuk menyenggara rekod-rekod yang diperlukan untuk tujuan keselamatan, tuntutan atau tujuan undang-undang yang lain;

  • untuk mematuhi keperluan undang undang dan pengawalseliaan

  • untuk apa-apa tujuan lain yang diperlukan atau dibenarkan oleh apa-apa undang-undang, peraturan, garis panduan dan/atau pihak-pihak pengawalselia berkuasa yang berkenaan.

PENDEDAHAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

Sebagai sebahagian dari penyediaan Produk dan/atau Perkhidmatan kami dan pengurusan dan/atau operasinya, kami mungkin diperlukan atau dikehendaki mendedahkan maklumat mengenai anda kepada pihak-pihak ketiga yang berikut:

  • agensi-agensi penguatkuasa undang-undang;

  • agensi-agensi kerajaan;

  • syarikat-syarikat dan/atau organisasi yang bertindak sebagai ejen, kontraktor, pembekal perkhidmatan dan/atau penasihat profesional kami;

  • syarikat-syarikat dan/atau organisasi yang membantu kami memproses dan/atau sebaliknya memenuhi transaksi dan menyediakan anda dengan Produk dan/atau Perkhidmatan yang anda telah pohon atau langgani;

  • rakan niaga kami dan pihak-pihak lain untuk tujuan-tujuan yang berkaitan dengan tujuan pengumpulan dan penggunaan maklumat peribadi anda;

  • pihak-pihak lain di mana anda telah memberikan kebenaran nyata atau tersirat.

PEMASARAN LANGSUNG

Kami mungkin menggunakan maklumat peribadi anda untuk memberi anda maklumat mengenai perkhidmatan dan/atau produk kami atau pihak-pihak ketiga, yang mungkin menarik minat atau memanfaatkan anda, kecuali diminta atau dimaklumkan sebaliknya oleh anda.

Dalam keadaan tertentu, kami mungkin mendedahkan maklumat peribadi anda kepada peniaga dan rakan niaga strategik terpilih kami. Namun demikian, sila maklum bahawa kami hanya akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada peniaga dan rakan niaga strategik terpilih kami di mana anda telah melanggani Perkhidmatan atau Produk tertentu yang memerlukan pendedahan tersebut dan/atau kebenaran anda telah diperolehi, tertakluk pada setiap masa kepada apa-apa undang-undang (termasuk peraturan, garis panduan dan/atau kewajipan) yang terpakai kepada EBB.

Kami mengambil langkah-langkah yang wajar untuk memastikan bahawa perjanjian-perjanjian kami dengan peniaga dan/atau rakan niaga strategik kami mengenakan kewajipan privasi dan kerahsiaan yang sewajarnya.

Jika anda tidak ingin maklumat peribadi anda digunakan untuk tujuan pemasaran atau jika anda mengubah fikiran anda berkaitan dengan pilihan anda sebelum ini, sila hubungi kami melalui butiran cara menghubungi kami yang dinyatakan di bawah. Arahan bertulis anda kepada kami yang terkini akan diguna pakai.

MAKLUMAT PERIBADI YANG DIBERI ANDA TIDAK LENGKAP?

Di mana dinyatakan (contohnya dalam borang pendaftaran/permohonan), anda diwajibkan memberi maklumat peribadi kepada kami untuk membolehkan kami memproses permohonan anda untuk Produk dan/atau Perkhidmatan kami. Jika anda enggan memberi maklumat peribadi yang diwajibkan tersebut, kami mungkin tidak dapat memproses permohonan anda atau menyediakan anda dengan Produk dan/atau Perkhidmatan kami.

HAK ANDA UNTUK MENGAKSES DAN MEMBETULKAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

Kami boleh membantu anda untuk mengakses dan membetulkan maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami.

Sekiranya anda ingin memohon akses atau membuat pembetulan pemprosesan Data Peribadi anda atau menarik balik/menghadkan persetujuan anda sepertimana yang dipegang oleh kami, atau jika anda berpendapat bahawa maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau jika berkenaan, tidak terkini, anda boleh membuat permintaan kepada kami dengan menghubungi kami melalui butiran cara menghubungi kami yang dinyatakan di bawah. Anda harus menyatakan nama, alamat dan nombor telefon/akaun anda dan nyatakan dengan ringkas maklumat berkenaan yang mana anda ingin meminta sesalinan. Kami akan mengenakan fi pemprosesan untuk menampung kos pentadbiran pencarian untuk dan pembekalan akses kepada maklumat peribadi anda.

Kami akan menggunakan usaha yang berpatutan sewajarnya untuk memenuhi permintaan anda untuk mengakses atau membetulkan maklumat peribadi anda dalam masa 21 hari dari tarikh kami menerima permintaan anda serta fi pemprosesan yang dikenakan.

Sila maklum bahawa kami mungkin perlu menahan akses kepada maklumat peribadi anda dalam keadaan tertentu, contohnya apabila kami tidak dapat memastikan identiti anda atau di mana maklumat yang diminta bersifat komersial dan sulit, atau jika kami menerima permintaan berulang untuk maklumat yang sama. Namun demikian, kami akan memaklumkan anda akan sebab-sebab kenapa kami tidak dapat memenuhi permintaan anda.

KEWAJIPAN ANDA

Anda bertanggungjawab memberikan maklumat yang tepat dan lengkap kepada kami mengenai diri anda dan mengenai mana-mana individu di mana anda membekalkan maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk mengemaskinikan maklumat peribadi tersebut jika dan apabila ia menjadi tidak betul atau tidak terkini dengan menghubungi EBB melalui butir-butir untuk menghubungi kami yang dinyatakan di bawah. Kewajipan ini merupakan syarat bagi penyediaan Produk dan/atau Perkhidmatan kami kepada anda dan/atau individu-individu lain yang disahkan atau dibenarkan oleh anda atau organisasi/syarikat anda untuk menggunakan Produk dan/atau Perkhidmatan tersebut.

Jika anda perlu memberi kami maklumat peribadi berkaitan dengan pihak-pihak ketiga (contohnya mengenai suami atau isteri atau anak-anak anda, atau di mana anda merupakan orang yang dilantik (dalam syarikat atau organisasi) untuk berurusan dengan kami, jika anda sedang memperolehi dan bertanggungjawab untuk perkhidmatan dan/atau produk yang mereka akan gunakan), anda mengesahkan bahawa anda telah (i) mendapatkan kebenaran mereka atau sebaliknya anda berhak memberi maklumat peribadi mereka kepada kami dan untuk kami menggunakan maklumat peribadi tersebut dengan sewajarnya, dan (ii) memberitahu mereka untuk membaca Penyataan Privasi ini di laman web kami di www.ebb.my/privacy-policy/.

URUSAN DALAM TALIAN DENGAN EBB

COOKIES”

Kami mengumpul maklumat mengenai penggunaan laman web kami oleh anda dari “cookies”. “Cookies” adalah paket-paket maklumat yang disimpan dalam computer anda yang membantu pelayaran laman web anda dengan menyesuaikan maklumat laman web kepada keperluan anda. Cookies dengan sendirinya tidak mengenal pasti pengguna individu, hanya computer yang digunakan. Anda tidak diwajibkan menerima cookies. Jika anda mempunyai kerisauan, anda boleh tetapkan komputer anda untuk sama ada menerima semua cookies, memaklumkan anda bila sesuatu cookie di isu, atau langsung tidak menerima cookies pada apa jua masa. Namun demikian, penolakan cookies mungkin akan menjejaskan penggunaan laman web kami kerana kami tidak akan dapat memperibadikan aspek-aspek penggunaan laman web oleh anda.

PAUTAN KE LAMAN WEB PIHAK-PIHAK KETIGA

Sila maklum bahawa Penyataan Privasi ini hanya terpakai di laman-laman web EBB dan tidak terpakai kepada apa-apa laman web pihak-pihak ketiga yang anda mungkin akses dari laman-laman web kami. Untuk menentukan bagaimana mereka mengendali maklumat peribadi anda, anda harus memastikan bahawa anda membaca polisi privasi mereka masing-masing.

PEMINDAHAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA KE LUAR NEGARA

Ia mungkin perlu untuk kami memindahkan maklumat peribadi anda ke luar Malaysia jika mana-mana pembekal perkhidmatan yang terlibat dalam penyediaan sebahagian Produk dan/atau Perkhidmatan EBB berlokasi di negara-negara di luar Malaysia atau jika anda menggunakan Produk dan/atau Perkhidmatan dari negara selain daripada Malaysia (contohnya, perantauan antarabangsa). Anda bersetuju kepada pemindahan maklumat peribadi anda ke luar Malaysia dalam keadaan-keadaan tersebut. Kami akan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya untuk memastikan bahawa mana-mana entiti luar negara tersebut diikat di bawah kontrak supaya tidak menggunakan maklumat peribadi anda untuk sebarang tujuan selain daripada penyediaan Produk dan/atau Perkhidmatan kepada anda yang mereka dikontrakkan oleh kami untuk menyediakan dan untuk melindungi dengan secukupnya maklumat peribadi anda.

PENGEMASKINIAN KEPADA PENYATAAN PRIVASI KAMI

Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin mengemas kini Pernyataan Privasi ini dari semasa ke semasa. Jika terdapat perubahan ketara pada Pernyataan Privasi ini, kami akan memberitahu anda dengan memaparkan notis tentang perubahan tersebut di laman web kami atau menghantar pemberitahuan kepada anda secara terus. Semak semula Pernyataan Privasi ini dari semasa ke semasa supaya anda sentiasa maklum tentang cara kami melindungi maklumat anda.

Kali terakhir Pernyataan Privasi ini dikemas kini pada Januari 2019.

BAGAIMANAKAH KAMI MELINDUNGI DATA ANDA?

Keselamatan data peribadi anda merupakan keutamaan kami. EBB mengambil semua langkah fizikal, teknikal dan organisasi yang diperlukan untuk memastikan keselamatan dan kerahsiaan data peribadi. Jika kami mendedahkan apa-apa data peribadi anda kepada ejen atau penyedia perkhidmatan kami yang diberi kuasa, mereka dikehendaki melindungi data peribadi yang diberikan kepada mereka sewajarnya.

BERAPA LAMAKAH KAMI BOLEH MENYIMPAN DATA PERIBADI ANDA?

Kami hanya akan menyimpan data peribadi anda selama mana yang perlu untuk memenuhi tujuan ia dikumpulkan atau untuk mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan serta keperluan dalaman. Selepas itu, kami akan memusnahkan atau menghapuskan terus data anda.

BUTIR-BUTIR MENGHUBUNGI KAMI

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, kebimbangan atau aduan berkaitan dengan Penyataan Privasi ini, menghubungi kami pada waktu pejabat (antara jam 9:00 pagi hingga 6:00 petang, pada hari Isnin hingga Jumaat) di titik-titik hubungan yang berikut:

Jawatan: Pegawai Data Privasi

Telefon: 03-88888188

No. Faks: 03-88881119

Emel: privacy@extremebb.net

Alamat: Extreme Broadband Sdn Bhd, No 34B, Jalan Diplomatik 3/1, Precint 15, 62050 Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia.

Notis ini disediakan dalam kedua-dua versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu. Sekiranya berlaku pencanggahan di antara kedua-duanya, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

image
https://www.ebb.my/wp-content/themes/hazel/
https://www.ebb.my/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/var/www/html/ebb/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off